Inglasning

Valfrihet – i design, utförande, teknik och säkerhet

Vi erbjuder inglasningar för alla behov. Modern design efter dina önskemål, med hela spannet från enkla system som skyddar mot väder och vind till avancerade system som håller värmen vintertid.

Våra uterum håller högsta klass, är underhållsfria och skräddarsys för just dina behov. Vi arbetar med kända system och varumärken som borgar för hög kvalitet; X-peria, Schüco, Wicona, Sapa med flera.

Val av glas

Det vanligaste är att man väljer ett 4 mm float eller energiglas som är personsäkert enligt gällande föreskrifter.

Våra olika inglasningar

X-peria skjutsystem - vår storsäljare

Våra uterumssystem är alla profiler tillverkade i aluminium vilket gör dem hållbara och underhållsfria. Profilerna är kraftiga men ger ett smäckert intryck och kan fås i klassiskt raka snitt eller elegant rundade.

Systemet har ett effektivt dränagesystem med naturligt fall i spårprofilen och urstansade dräningeringshål . De helt inkapslade hjulen löper tyst över spårprofilen. X-perias skjutsystem finns som standar i tre färger: vit, natureloxerat och svart sable. Man kan även beställa NCS och RAL kulör mot en tilläggskostnad.

Läs mer

Lätt isolerat - Schüco ASS 32 SC/NI

Är en intelligent och platsbesparande lösning för skjutdörrar och skjutfönster som ger stora öppningar på upp till två tredjedelar av den totala bredden. Platsbehovet är minimalt och skjutdörrarna kan med fördel användas som en öppningsbar vägg till terass eller balkong. De kan kompletteras med fasta och öppningsbara fönsterpartier alternativt fasta bröstningselement med samma byggdjup.

Till vinterträdgården - Schüco ASS 50

Möjliggör stora tranparenta skjutdörrar. Partierna kan tillverkas med valfritt antal bågar i storlekar upp till 3 meter i bredd eller höjd. Skjutdörren kan förses med en lyftskjutfunktion för enkelt handhavande och tillval såsom tvåfärgsalternaiv på in- och utsida. I stängt läge har skjutsystemet en mycket bra ljud- och värmeisolering.

Vikvägg för stora öppningar - Schüco ASS 70 FD

Är högisolerade vikdörrar där du kan öppna upp en glasad vägg till cirka 90%. Viikpartierna glider näst intill ljudlöst på hjul nertill och viks enkelt ihop med smala paket på in- eller utsidan. Du väljer själv om du vill parkera vikdörren till vänster eller höger.

Genom att utföra vikdörren med ett ojämnt antal bågar i kombination med en kantregel ges automatiskt en naturlig passagedörr för använding året runt, utan att övriga bågar behöver öppnas upp.

Lyft/skjutvägg - Schüco 70 HI

Är en högisolerande och energisparande lyftskjutsdörr som lever upp till det högst ställda kravet på kvalitet och utförande. De smala synliga profilbredderna, stora glasytorna och användarvänligheten passar bra till restauranger, hotell, kontorsbyggnader och privata villor.

Du kan utforma skjutpartiet efter egna önskemål och välja mått, kulör samt tillval. Konstruktionen kan bland annat förses med glasdelande spröjs, designglaslister och beslag i rostfritt stål.

Pris & övriga frågor