Personuppgiftshantering

DU ÄR VIKTIG FÖR OSS

Det är viktigt för oss att du som kund eller besökare på vår hemsida, vi är måna om din integritet och vill att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför vill vi berätta här nedan hur vi hanterar den data som vi sparar hos oss.

Om du absolut inte vill finnas i våra register så skicka oss gärna ett mail.

Vi kan radera all information om dig som är juridiskt möjlig att radera.

Personuppgiftshantering och integritetspolicy

www.umeaglas.se tillhör Umeå Glas AB.

Umeå Glas AB är ansvarig utgivare av nyhetsbrev och annan digital marknadsföring.

Personuppgiftsansvarig är:
Umeå Glas AB
Org.nr: 556157-0457
Spinnvägen 11
903 61  Umeå
info@umeaglas.se

Telefon: 090-70 65 40

 

Vad samlar vi in och varför?
Umeå Glas AB tillhandahåller tjänster och varor. Vi registrerar de kunduppgifter vi behöver får att kunna uppfylla avtalet mellan oss, när du ber om en offert eller beställer något online eller i butik och när du frivilligt fyller i något av de formulär vi använder oss av. Uppgifter kan även samlas in från andra källor, såsom kreditbedömning och från samarbetspartners.

För den skull så behöver vi personuppgifter från dig; namn, adress, telefonnummer, e-post och ibland företagsnamn och andra uppgifter för att kunna fullfölja avtalet och i vissa fall kunna erbjuda dig som kund möjlighet att betala via faktura. Vi lagrar dina uppgifter enligt bokföringslagens krav (7år). Detta för att på smidigast möjliga sätt kunna fullfölja framtida beställningar och besvara eventuella frågor angående tidigare beställningar.

Dina personuppgifter används i syfte att kunna fullfölja din beställning på ett bra sätt samt informera dig som kund om nyheter, evenemang och erbjudanden.
Vi vidarebefordrar, säljer, byter aldrig dina persondata till tredje part utanför Umeå Glas AB för marknadsföringsändamål.

 

På vilken rättslig grund behandlas uppgifterna?

Det finns flera lagliga grunder för att behandla personuppgifter, att begära samtycke är ett. Andra lagliga skäl kan vara:
• Ett kontrakt med individen
• Överensstämmelse med laglig skyldighet
• Viktiga intressen
• En offentlig uppgift; mest förekommande inom offentliga myndigheter, statliga myndigheter,
skolor och andra utbildningsinstitutioner, sjukhus och polis
• Legitima intressen
Umeå Glas tar fasta på att vi ingår ett avtal om att leverera en tjänst, en vara som ni som kund efterfrågar där personuppgifter behandlas för att du som kund skall kunna genomföra en beställning.

 

Dina rättigheter

Du som kund har rätt att begära ett utdrag för att kunna kontrollera vilken information som finns registrerade om dig. Du har rätt att begära rättelse av dina personuppgifter, inbegripet rätten att komplettera ofullständiga personuppgifter. Om du anser att vi behandlat dina uppgifter felaktigt får du gärna kontakta oss på info@umeaglas.se.

 

Cookies

Cookies är små textfiler som lagras på din dator. Cookies innehåller ingen personlig information om dig utan informationen i textfilerna består av bokstäver och siffror. Även om varje cookie får ett unikt samordningsnummer så kan vi inte se någon personlig information om dig såsom ditt namn eller IP-adress baserat på de cookies som vi samlar in. Det rör sig med andra ord om pseudonymiserade uppgifter och vi använder inte informationen på ett sätt som gör att vi kombinerar din personliga information med cookie-informationen.

 

Användning av Google Analytics

Den här webbplatsen använder Google Analytics. Analysverktyget från Google används för att utvärdera trafiken på webbplatsen. Det innebär att sammanställa rapporter över ditt beteende på webbplatsen för att vi ska kunna förbättra innehållet så det bättre motsvarar dina behov. Detta sker på ett anonymiserat sätt tack vare IP-maskering som bara använder en del av IP-adressen. Därför är det inte möjligt att spåra en identifierbar persons aktivitetsmönster på Internet. Insamlad data används enbart för statistiska ändamål på ett anonymiserat sätt. Google kommer inte att använda din förkortade IP-adress tillsammans med annan Google-data. Ett godkännande av webbspårning och analys kan återkallas när som helst. Ett tillägg till din webbläsare kan laddas ner från Googles webbplats och installeras.

 

Användning av Google Adwords remarketing/Conversion Tracking

Våra webbplatser använder Google Analytics Remarketing / Dynamic Remarketing-funktioner i kombination med funktionerna på flera enheter i Google AdWords. Leverantören är Google Inc. 1600 Amphitheater Parkway Mountain View, CA 94043, USA. Med den här funktionen kan annonsgrupperna för remarketing / dynamisk remarketing för Google Analytics kopplas till egenskaperna för cross-device i Google AdWords. På så sätt kan intressebaserade, personliga annonsmeddelanden som är anpassade till dig beroende på ditt tidigare användnings- och surfningsbeteende på en enhet (t.ex. mobiltelefon) också visas på en annan av dina enheter (t.ex. surfplatta eller dator).

När du har gett ditt samtycke kommer Google att associera din webb- och apphistorik med ditt Google-konto för detta ändamål. På så sätt kan samma personliga annonsmeddelanden visas på vilken enhet du loggar in med ditt Google-konto.

För att stödja den här funktionen samlar Google Analytics in Google-autentiserade ID-användare av användare som är tillfälligt kopplade till våra Google Analytics-data för att definiera och skapa målgrupper för annonsannonsering med flera enheter. Du kan permanent avstå från remarketing / inriktning på flera enheter genom att stänga av personlig annonsering i ditt Google-konto. Följ den här länken: https://www.google.com/settings/ads/onweb/

Mer information och sekretesspolicy finns i Googles sekretesspolicy på: http://www.google.com/policies/technologies/ads/

 

 

Våra tredjepartsleverantörer
Persondata kan lagras i vårt affärssystem som vi använder i vår verksamhet. I somliga fall så har Umeå Glas AB ingått personuppgiftsbiträdesavtal med dessa leverantörer. Detta för att säkerställa att våra leverantörer hanterar persondata på ett tryggt och säkert sätt.

Har du fler frågor är du välkommen att kontakta oss på info@umeaglas eller ringa oss på 090-70 65 40