Solskydd

Solskydd

Tanken med ett bra solskydd är att de skall avskärma solens strålar i samspel med din inredning. Invändigt och utvändigt, färg, form och kvalitet står i direkt samverkan med ditt klimat inomhus.

Solskydd är mer än bara en ljusavskärmare. De fungerar även som effektiva energisparare samt skapar en bättre arbetsmiljö.

Avskärma, mörklägg eller låt en vacker inredningspersienn dela av dina ytor. Våra produkter pryder sin plats såväl på  utsidan som på insidan.

Vi kan erbjuda ett komplett sortiment av såväl invändiga som utvändiga solskydd, allt från en enkel villamarkis till fullt automatiserade solskyddsanläggningar. Med olika lösningar kan vi tillgodose de flesta behov av solskydd.

 

Hjälp!
Så här mäter du…

FÖNSTERMARKISER
 • Börja med att ta reda på hur bred markisen skall vara. Är det foder (lister) runt fönstret mäter du enligt A i figuren nedan. Finns det inte foder (lister) runt fönstret, mät enligt Ci figuren nedan och lägg till 30cm.
 • Mät sedan fönsterhöjden. Höjden fås fram genom att mäta som B i figuren nedan visar. Reglagesida är som standard höger sida invändigt på manuella fönstermarkiser och höger sida utvändigt på motoriserade fönstermarkiser, men detta kan ändras vid behov.
 • Ta gärna kort på det hus där markisen skall installeras och ta med till butiken så vi lättare kan ta fram rätt förslag på infästning och modell på markis.
  fonster-matning-bild
TERASSMARKISER
 • Börja med att ta reda på hur bred markisen skall vara. Mät som A i figuren nedan visar.
 • Därefter mäter du utfallet. Mät som B i figuren nedan visar.
 • Tänk på stuprör, utebelysningar eller andra objekt som kan inverka på bredd eller utfall.
 • Ta gärna kort på det hus där markisen skall installeras och ta med till butiken så vi lättare kan ta fram rätt förslag på infästning och modell på markis.
 • Som standard sitter reglaget på höger sida sett utifrån, detta oavsett om markisen regleras med motor eller manuellt. Reglagesida kan ändras vid behov
  terass-matning

Pris & övriga frågor